ТМ Куяльник

КуяльникПісля освоєння південних територій в Одесі між Куяльницьким та Хаджибейським лиманами в 19-му столітті отримав розвиток курорт «Куяльник».
Для відновлення після лікування опорно-рухової системи успішно застосовувалися грязі з лиману Куяльник (первинна турецька назва). Тоді ж на території лиману були помічені самовиливні джерела з характерним солонуватим смаком води та явно вираженими лікувальними властивостями. Воду почали використовувати на курорті для профілактики та лікування захворювань шлунково-кишкового тракту. На початку 20-го століття ця вода була повністю досліджена вченими. Хтось вдало назвав Куяльницький лиман нерукотворною фармацевтичною фабрикою. Дійсно, в надрах землі відбувається деякий складний технологічний процес створення мінеральної води. Вона проникає з поверхні землі вглиб горизонтів підземних вод. Відомо, що в різних горизонтах вода насичується різними солями, це надає їй незвичайного смаку. Пізніше дослідниками було встановлено, що глибоко під землею в умовах високого тиску та температури відбувається природний синтез газоподібних, рідких та твердих речовин органічного та неорганічного походження. В результаті на поверхню підіймається багата солями та органічними сполуками вода, яка має біологічну активність.
Промисловий розлив мінеральної води «Куяльник» розпочато в 1948 році на території курорту. А в 1961 році поряд з курортом був побудований завод з випуску мінеральної води в склотарі 0,5 л. З 1995 року завод розливає воду в ПЕТ-тару. Зараз випуск води та напоїв здійснюється в пляшках 0,5 л, 1,5 л та 6 л.

Поделиться в соц. сетях

0

Posted on 19.06.2015 in Без рубрики

Back to Top