Шкварки

Shkvarky300Шкварки – революційно новий аутентичний український снек.

Шкварки, засновані у 2014 році, тим не менш, як страва, а не наша фантастична компанія, мають кількасотлітню історію.
Це були дивовижні часи, коли свиню цінували і використовували майже кожен міліметр її тендітної туші. Нікому і в голову не приходило пустити шкіру на лівєр чи замаскувати її в докторській ковбасі задля економії м’яса.
Зі спинної шкіри свиней робили те, що додавало сил, вгамовувало голод, довго зберігалось і просто чудово пасувало до пива тих часів.
Шкварки — всюдисущі, шкварки — епічні. Відомо, що у торбинці легендарного козака Мамая завжди була жменя шкварок, це читається у посмішці його коня. Шкварки — обожнювані, шкварки — неоднозначні. Ті, хто читав про бравого солдата Швейка, згадає яку жахливу екзистенціальну дилему заклав Гашек, порівнюючи шкварки зі свинини, з качки і з конини.

Кожна господиня вміє їх готувати, а кожен господар обожнює ними закусувати. Майже усі шкварки в Неньці — зі свині, але не з кожної свині зробиш шкварки.
Отже шкварки — це і наша історія, і гастрономія, і культура і традиція і просто, як кажуть на Слобожанщині — raison d’être.

Ми заснували нашу компанію саме для того, щоб цей благородний символ української душі не загубився у павутинні поколінь.

Снеки «Шкварки» робимо їх вручну, із 100% найякіснішої свинячої шкіри найталановитіших українських свиней.
Ми готуємо їх з любов’ю і турботою, майже як вдома, але на виробництві, за секретною технологією і рецептом.
Ми присмачнюємо їх спеціальною сумішшю спецій, без жодних глутоматів натрію, ГМО і лайливих слів, наш аромат можна посмакувати, а смак – похрустіти.

П.С. Відомо, що свій програмний вірш «Долг Украине» етнічний українець Маяковський написав під враженням порції домашніх шкварок, що його ними частували в селі Івахники Лохвицького повіту Полтавської губернії.

Поделиться в соц. сетях

0

Posted on 06.07.2015 in Без рубрики

Back to Top